VZW
PIBO-Campus

Uitnodiging B3W: thematisch uitwisselingsmoment over voorjaarstoepassing van drijfmest in wintertarwe 31 maart 17 maart 2021

Beste landbouwer

Als gloednieuwe Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W), nodigen we je graag uit op het thematische uitwisselingsmoment over voorjaarstoepassing van drijfmest in wintertarwe. Dat vindt online plaats op donderdag 31 maart om 20 uur.

Al gehoord van B3W?

B3W is een consortium van 11 Vlaamse praktijkcentra, de Bodemkundige Dienst van België (BDB) en het Instituut voor Landbouw- en Visserij- en voedingsonderzoek (ILVO). We werken samen in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) om de bodem- en waterkwaliteit te verbeteren. Onze focus ligt op het delen van goede praktijken en onderlinge kennisuitwisseling. Wil je je laten inspireren door collega-landbouwers? Lees dan zeker verder!

Maak kennis met landbouwers in Haspengouw

Tijdens een thematisch uitwisselingsmoment gooien enkele land- of tuinbouwers de deuren van hun bedrijf voor je open. Vanop hun eigen bedrijf vertellen ze je over een praktijk of techniek die ze toepassen. Twee landbouwers en één loonwerker delen op 31 maart graag hun ervaringen omtrent de voorjaarstoepassing van drijfmest in wintertarwe. Omwille van de Corona-maatregelen gebeurt dat uitzonderlijk digitaal.

  • Veehouder Tony Hermans legt uit waarom deze techniek interessant is voor zijn bedrijf.
  • Akkerbouwer Geert Pollenus vertelt je graag meer over hoe hij de techniek inpast in zijn bedrijf en welke voordelen hij hier uit haalt.
  • Loonwerken Vanvinckenroye vertelt je graag meer over de investeringen die zij gedaan hebben om de techniek voet aan grond te geven in de Haspengouwse velden.

Een begeleider van B3W zal deze items ruimer kaderen. Zo kom je ook via enkele rekenregels meer te weten over de stikstoflevering waar je moet rekening mee houden en wat de invloed van de techniek is op het gewas.

In een thematisch uitwisselingsmoment vinden we interactie belangrijk, daarom voorzien we ook ruimte voor  discussie en vraagstelling. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijkheden op jouw eigen bedrijf.

Neem je deel? Schrijf snel in!

Het thematische uitwisselingsmoment heeft plaats op woensdag 31 maart van 20 tot 21.30 uur via Microsoft Teams.

 Inschrijven kan tot en met 30 maart en doe je in drie stappen:

Heb je nog geen account om in te loggen op b3w.vlaanderen.be?

  1. Maak dan een account aan op de website van B3W: https://b3w.vlaanderen.be/user/register.
    Via dit account kan je bv. deelnemen aan thematische uitwisselingsmomenten binnen de B3W-werking (zoals datgene waarvoor je deze uitnodiging ontvangt) en ook buiten deze momenten via het platform kennis delen met andere landbouwers.
  2. Bevestig je registratie via de link die je ontvangt in je mailbox (kijk eventueel ook in de map met ongewenste mail/spam).

Heb je wél al een account?

  1. Log met je accountgegevens in op vlaanderen.be.
  2. Klik via ‘actualiteiten’ door naar het evenement, of gebruik deze rechtstreekse link. Schrijf je in via de knop ‘Aanmelden’.

Als je bent ingeschreven, ontvang je op 31 maart in de voormiddag een mail met een link om deel te nemen aan het thematische uitwisselingsmoment.

Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematische uitwisselingsmoment op 31 maart, kun je op het discussieforum op de B3W-website alvast vragen stellen over de voorjaarstoepassing van drijfmest in wintertarwe of er jouw eigen ervaring delen.

Hopelijk tot op 31 maart!

Met vriendelijke groeten,

Jolien Bode                                                                                       Sander Smets

Mail: jolien.bode@b3w.vlaanderen.be                                 Mail: sander.smets@b3w.vlaanderen.be

Telefoon: 0474 53 27 55                                                              Telefoon: 0474 71 66 42

Wil je in de toekomst geen mails van B3W meer ontvangen? Laat het weten via info@b3w.vlaanderen.be